Kuorolainen taipuu myyntitykiksi

Lettubaaria ja laulamista, inventointia ja pesuaineiden myyntiä. Siinäpä pari esimerkkiä siitä, millä tavalla Merikosken Laulun naiset keräävät euroja toimintaansa varten. Kuorotoiminnan pyörittämiseen kun tarvitaan myös rahaa, eivätkä pelkät jäsenmaksut riitä kattamaan menoja. Niinpä harjoittelemisen ja esiintymisten ohella kuorolaiset ovat tottuneet pistämään itsensä peliin myös varainhankinnassa. Olemme muun muassa osallistuneet useita kertoja Ravintolapäivään Laulavalla lettubaari Taikinaisella. Se on yksi hauskimmista tavoista kerätä rahaa. 

 

Tällä hetkellä varoja kerätään esimerkiksi huhtikuussa 2017 järjestettäviä kuoron 70-vuotisjuhlia varten. Tulevina vuosina toivomme myös pääsevämme jälleen ulkomaille kilpailemaan ja uusi levykin siintää haaveissa. Tätä kaikkea varten tarvitaan euroja. Kaikkein mieluisin varainhankinnan muoto meille on luonnollisesti laulaminen. Meiltä voi tilata kohtuullista korvausta vastaan yhtyeen esiintymään vaikkapa pikkujouluihin tai perhejuhliin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sopiva laulusetti juuri Sinun tilaisuuteesi!

Tervetuloa koelauluihin!

Tule tekemään kanssamme ikimuistoista Suomen ja 70 vuotta täyttävän kuoromme juhlavuotta ja pyri riveihimme laulamaan! Koelaulut järjestetään 7.9.2016 klo 17-18 Caritas-salissa osoitteessa Kapellimestarinkatu 2. 

 

Valmistaudu koelauluun harjoittelemalla vapaavalintainen laulu - testaamme myös sävelkorvaasi pienin testein. Erityisesti etsimme matalia alttoja ja korkeita sopraanoja!

 

Lisätietoja kuorosta ja kuoroon pyrkimisestä saa kuoron taiteelliselta johtajalta Marita Kaakiselta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) sekä kuoron puheenjohtajalta Tiina Saukkoriipi-Haapalalta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 044 7616121).

 

Tänä syksynä olemme saaneet uuden yhteistyökumppanin, Caritas-säätiön, joka yhdessä Vuolle-opiston kanssa tarjoavat harjoitustilan kuorolle. Samalla kuoro pääsee tekemään musiikkihyvää myös Caritas-kodin asukkaille.

Laulava lettubaari TaikiNainen

Toukokuussa, laulukauden päätteeksi, on taas makoisammat haasteet, sillä järjestämme jo kolmatta kertaa Laulavan lettubaarin TaikiNaisen Ravintolapäivänä 21.5.2016. Pystytämme Linnasaaren idylliseen tunnelmaan klo 12-16 lättyteltan, jossa on tarjolla lättyjä suolaisilla ja makeilla täytteillä.

 

Tarjolla on myös herkkuja gluteenittomana ja vegaanisena. Kaiken tohinan keskellä saatamme (hyvin todennäköisesti) lurauttaa muutaman laulusenkin.

 

Tule mukaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja herkullisista lätyistä. Maksuvälineinä lettubaarissa käyvät käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit.

 

Käväise myös vilkaisemassa lettubaarin Facebook-tapahtuma ja tarkista herkkujen sijainti Ravintolapäivän kartalta.

 

Olennainen

Merikosken Laulu vie kuulijan kaikkein olennaisimpien tuntojen äärelle keskiviikkona 4.5. klo 19.00 Oulunsalon kirkossa. Elämän ilon, menetyksen, surun ja ikävän hetkinä tutut hengelliset sävelet hoitavat. Kuoromusiikin herkkyys ja voima tarjoavat pysähdyspaikan, josta matka heräilevään kevääseen ja tulevaan kesään on hyvä aloittaa. 

 

Merikosken Laulu on saanut tänä keväänä johtajakseen kanttori Pirjo Mäntyvaaran. Konsertissa kuullaan upeita sovituksia tutuista ja perinteisistä virsistä, mutta myös uudempia sovituksia ja sävellyksiä naiskuoromusiikin maailmasta. Sydämellisesti tervetuloa!


Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 5€

 

 

Käväise tutustumassa myös Facebook-tapahtumaan.

Vilippilähtö vappuun!

Kevät tulee kohisten ja kuorolaiset opettelevat uusia lauluja ja kertaavat vanhoja kevään koitoksia varten. Ja kyllähän sitä vähän pidemmän tähtäimen haasteitakin varten harjoitellaan. Ajatuksissa siintää jo ensi vuoden juhlavuosi. Me täytämme silloin 70 vuotta!

 

Sitä ennen kuitenkin yksi tämän kevään päätapahtumista on Oulun Kamarikuoron järjestämä Vilippilähtö Vappuun 23.4.2016 klo 19 Madetojan salilla. He ovat pyytäneet mukaan konsertoimaan kanssaan Merikosken Laulun lisäksi Cassiopeian, Pohjan Laulun ja Tuiran kamarikuoron. Huima konsertti siis tiedossa, tule sinäkin mukaan! Lippuja saa ennakkoon kuorolaisilta ja lipun hintaan kuuluu lasillinen kuohuvaa. Lipun hinta on 20 €.

 

Lisätietoja konsertin Facebook-tapahtumasta.

Kävipä meillä Hyvä munkki!

Kävipä meillä Hyvä munkki! Pääsemme nimittäin esiintymään hyväntekeväisyyskonserttiin! Oulun Rotaryt järjestää yhdessä Karjasillan seurakunnan kanssa konsertin, jonka tuotto lahjoitetaan oululaisten nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen. Näin tärkeän asian eteen on nyt alkuvuosi treenailtu ja konsertti alkaa olla viimesilausta vaille valmis.

 

Jo perinteeksi muodostunut Hyvä munkki! –hyväntekeväisyyskonsertti on tuttu Merikosken Laululle jo entuudestaan, sillä kutsu esiintyä tapahtumassa tuli kuorollemme jo toistamiseen. Konsertissa kuoroa johtaa Pirjo Mäntyvaara. Hyvä munkki! järjestetään ystävänpäivänä – siis sunnuntaina 14.2. klo 16.00 Karjasillan kirkossa.

 

Paikan päälle kannattaa kuitenkin tulla jo tuntia aikaisemmin, varsinkin jos kahvihammasta kolottaa! Klo 15.00 alkaen tarjolla on munkkikaffit, joiden tarjoilusta vastaa Oulun sotilaskotisisaret. Kahvittelutuotot käytetään varusmiesten hyväksi.

 

Tule tekemään kanssamme hyvää – nauttimaan musiikista ja herkuttelemaan munkeilla. Konsertin käsiohjelman hinta on 10€.

 

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Tervetuloa uusi lauluvuosi!

Vuoden vaihteeseen liittyy aina hitunen haikeutta, mutta onneksi myös iso sylillinen riemua. Vanha väistyy uuden tieltä, ja edessä on jälleen haasteita täynnä oleva vuosi. Uusi vuosi on monen uuden alku. On jälleen vuosi aikaa kokea, tehdä ja mennä, harrastaa ja tavata ihmisiä.

 

Vuoden alku on monelle hetki aloittaa uusi harrastus. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin yhdessä laulaminen. Siksipä toivotammekin kaikki laulamiseen hurahtaneet ja kuorolaulusta nauttivat naiset mukaan koelauluihimme keskiviikkona 13.1.2016 klo 17 Saarelan päiväkodille. Lisätietoja koelauluista sekä kuoromme toiminnasta saa kuoromme puheenjohtajalta, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.

 

Vuosi 2015 oli Merikosken Laululle muistorikas vuosi. Konsertit keväällä, kesällä ja joulun alla piirtyivät ihanaksi muistoksi kuorolaisten sekä kuulijoiden mieliin. Pitkään haaveiltu ja suunniteltu ulkomaanmatka toteutui vihdoin hienon menestyksen kera. Uurastus palkittiin jälleen kerran.

 

Hyvillä mielin ja laulunälkäisinä lähdemme kohti uutta vuotta. Lämmin kiitoksemme kaikille kuulijoillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Teimme yhdessä vuodesta hienon musiikillisen matkan.

Joulu saapuu laulaen

Mökit nukkuu lumiset… Arkihuolesi kaikki heitä… Kuorokansiot ovat täyttyneet joululauluista. Vanhoja ja tuttuja lauluja eletään tunteella. Uusia jouluisia sävelkulkuja harjoitellaan ahkerasti. Joulunalusaika on kuorolaisille kiireistä, mutta palkitsevaa aikaa. Joulu kun ei oikein tunnu tulevan ilman laulamista ja joulukonsertteja.

Viime viikolla tunnelmoimme jouluisia sävelmiä tavaratalo Stockmannin asiakkaille. Joulukuussa Merikosken Laulun naisten joulutervehdyksiä on mahdollista kuulla pienemmän porukan laulamina esimerkiksi lauantaina 12.12. Stockmannilla klo 13 tai Naisten pankin pop up -kaupalla keskustan seurakuntatalon monitoimisalissa Oulussa klo 14. 

Kun jouluun on enää vajaa viikko, on aika hengähtää hetki ja rauhoittua – päästää joulu mieleen ja sydämeen. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Oi jouluyö -konserttiimme Oulun tuomiokirkkoon lauantaina 19.12. klo 19. Konserttimme solisti on kansainvälisestikin tunnettu tenori Tuomas Katajala.

Sunnuntaina 20.12. laulamme Huurre puita huokuilee -konsertissamme Raahen kirkossa klo 15 ja Iin kirkossa klo 19. Saman päivän iltana olemme mukana myös Kauneimmat joululaulut -tapahtumassa Karjasillan kirkossa klo 22.Joulusävelten myötä rauhallista joulunalusaikaa kaikille. Toivottavasti tapaamme konserteissa.

Kultaa ja hopeaa kotiintuomisina

Matka Canta al mar -festivaaleille on nyt ohi ja iloksemme matka oli meille menestyksekäs. Tuomaristo arvioi esityksemme kultadiplomin arvoisiksi hengellisen musiikin sekä isojen naiskuorojen A3-sarjoissa ja lisäksi hopeadiplomin arvoiseksi folklore-sarjassa. Festivaalit tarjosivat meille aimo annoksen laulamisen ja yhdessäolon riemua ja antoivat taas uutta potkua harjoitteluun.

 

Festivaalijärjestäjän Facebook-sivuilta löytyy hienoja kuvia tapahtumasta, ja Merikosken Laulukin on tallentunut otoksiin.

 

Nyt on hyvä suunnata katse kohti seuraavaa esiintymistä. Kunhan matkakokemukset ja -laukut on purettu, on aika ryhtyä harjoittelemaan Oulun tuomiokirkossa 19.12.2015 pidettävää joulukonserttia varten. Siellä solistinamme on tenori Tuomas Katajala. Laitathan jo päivämäärän kalenteriisi!

Jännitys tiivistyy - Espanja kutsuu

Kohta se on menoa! Pian Merikosken Laulu mittelee Canta al Mar 2015 -kuorofestivaaleilla Espanjassa. Sinullakin on mahdollisuus nostattaa matkakuumetta kanssamme, sillä laulamme otteita kilpailuohjelmistostamme Oulun pääkirjastolla keskiviikkona 14.10.2015 klo 17.30 alkaen. Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston kanssa ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

 

Lokakuun 21.-25. päivä pidettävä Canta al Mar -festivaali järjestetään Barcelonassa sekä sen lähellä Calellan kaupungissa. Osallistumme siellä kolmeen eri kilpailusarjaan ja iloksemme kuoromme kutsuttiin esiintymään myös tapahtuman avajaisissa. Juuri nyt ohjelmistoa hiotaan kiivaasti ja tietenkin jännitetään, millaista säätä Espanja meille tarjoaa lokakuun loppupuolella...

 

Ja tervetuloa uusituille Merikosken Laulun nettisivuille! Jatkossa löydät kuoromme tuoreimmat kuulumiset heti näin etusivulta. Kerromme tässä niin tulevista konserteistamme, koelauluista kuin kaikesta muustakin kuoromme toimintaan liittyvästä maan ja taivaan välillä.