Vuosi 2024 on ihan kohta täällä, tuu mukkaan avoimiin harjoituksiin ja koelauluihin

Merikosken Laulun avoimet harjoitukset ja koelaulut pidetään keskiviikkona 10.1.2024 ja keskviikkona 17.1.2024

klo 17.30 Hiirosenkodin salissa (Merikotkantie 5, 90250 Oulu).

 

Ilmoittaudu koelauluihin oheisella ilmoittautumislomakkeella: https://forms.gle/dNFbmKwUT2wSZzR16

 

Koelaulutilaisuus alkaa klo 17.30 avoimilla harjoituksilla, joissa koelauluun osallistuvat jakaantuvat mukaan mahdolliseen tulevaan stemmaansa. Harjoitusten päätteeksi pidetään koelaulut, jossa lauletaan yksi omavalintainen laulu.

 

Lisätietoja voit kysellä kuoronjohtajaltamme Marita Kaakiselta osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numerosta 0440 669 625.

  

Tervetuloa mukaan avoimiin harjoituksiin ja koelauluihin!

 

Merikosken Laulu on Vuolle-opiston kuoro.

Merikosken Laulun joulukonsertti: Halki talvisen taivaan

Pakkanen nipistelee poskipäitä, revontulet loimottavat taivaalla, lämmin valo ikkunassa kutsuu koputtamaan oveen. Se on kohta taas joulu, ikiaikainen, mutta kuitenkin aivan uusi.

 

Merikosken Laulu kurkistaa vuosisatain taakse sävelin ja kertoo tärkeintä tarinaa. Lapsen lailla aivan kaikkea ei ymmärrä, mutta tunnelma on läsnä jokaiselle.

 

Halki talvisen taivaan kaikuu joulun sanoma koko maailmalle – hyvä tahto, lohtu ja rauha.

 

Merikosken Laulun joulukonsertit kuullaan

sunnuntaina 26.11. klo 18.00 Limingan Heikki Sarvela -salissa

perjantaina 8.12. klo 19.00 Tyrnävän kirkossa ja

sunnuntaina 10.12. klo 19.00 Oulun tuomiokirkossa.

Voi, mikä päivä!

Voi, mikä päivä meillä eilen olikaan! Oulujoen kirkko pullisteli saumoistaan lähes trooppisen kosteassa illassa, kun Ylioppilaskunnan laulajat tarjoilivat kattauksen 140-vuotisen historiansa parhaita paloja. Merkkareilla oli suuri ilo ja kunnia emännöidä konserttia ja piipahtaa lavalla itsekin. Laulu jatkui vielä karonkassa, ja olihan meillä lystiä!

 

Tuomiokirkon asbestilöydöksen vuoksi konserttipaikka vaihtui yllättäen viime metreillä, mutta onneksi yleisö löysi paikalle sankoin joukoin.

 

Kiitos YL, toivotamme onnea ja menestystä kiertueellenne!

 

Ps. Jos innostuit kuorolaulusta, meillä on koelaulut kahtena keskiviikkona eli 6.9.2023 ja 13.9.2023 klo 17. Ilmoittaudu mukaan kuoronjohtajallemme Maritalle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 0440 669 625). Lisätietoja Facebook-tapahtumasta.

Merikosken Laulu mukana YL:n 140-vuotisjuhlakiertueella

Joko kuulit ilouutisen?

 

HUOM! Konsertti on siirtynyt Oulujoen kirkkoon tuomiokirkosta.

 

Merikosken Laulu saa syksyn kynnyksellä vieraakseen Suomen upeimman mieskuoron, Ylioppilaskunnan Laulajat!

 

Ylioppilaskunnan Laulajat juhlii 140-vuotista taivaltaan Oulujoen kirkossa lauantaina 2.9. klo 19.00. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki.

 

Kuoroa on kovasti odotettu Ouluun, sillä edellisestä vierailusta on aikaa jo kymmenisen vuotta.

 

Juhlakonsertissa kuullaan kantaesityksiä eturivin naissäveltäjiltä niin modernilta ajalta kuin historian syövereistä. Unohtamatta tietenkään jokaisen vuosijuhlakonsertin perinteisiin kuuluvia klassikoita.

 

Konserttiliput voit ostaa lippu.fi-palvelun kautta. Mikäli lippuja jää, myymme niitä myös tuomiokirkossa ennen konsertin alkua.

 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan konsertista!

Kaatuneittein muistopäivän juhlakonsertti Katseella kosketa, Herra

Oulun seudun sotaorvot ry, Oulun kaatuneitten omaiset ja sotaorvot ry sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunta järjestävät Kaatuneitten muistopäivänä su 21.5.2023 klo 14 juhlakonsertin seurakuntakeskus Sofiassa (Isokatu 17, 2. kerros) ja meillä on kunnia laulaa konsertissa. 

 

Konsertin nimi on Katseella kosketa, Herra ja siellä voi kuulla muun muassa tuttuja hengellisiä ja isänmaallisia lauluja. Kaupunginjohtaja Seppo Määttä pitää tervehdyspuheen.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

Koivu ja tähti 7.5.2023

Kevät tulee kohisten ja kevätkonserttimme Koivu ja tähti lähestyy kovaa vauhtia! 

 

Tapaammehan Vuolle-Opistolla sunnuntaina 7.5.2023 klo: 15.00

 

Merikosken Laulun kevätkonsertti tarjoaa kuulijalleen hetkiä ja otteita elävästä elämästä: Lauluissa on läsnä ikävä ja suru, kyyneleet ja epätietoisuus.

Niissä on myös toivo, tahto, voima ja luottamus – koti, läheiset sekä keväinen valo. Rakastetun Topeliuksen sadun mukaan konsertti muistuttaa,  että vaikka kaikkia valintoja ei voi itse tehdä, kannattaa aina luottaa sydämensä ääneen. 

Kuoroa johtaa Marita Kaakinen. Liput: 15 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

 

Laita aika jo nyt kalenteriin ja seuraa tiedotustamme Facebookissa ja täällä nettisivuillamme.

Harjoitukset käynnissä kevään koitoksiin

Kuoron kevät on tiivistä harjoittelua täynnä sillä tulossa on useampi laulukoitos. Helmikuun lopussa treenitunnelma tiivistyi ja jännitys laukesi. Saimme tietoomme lopulliset biisivalinnat kevään Koivu ja tähti - konserttiin 7.5 sekä Tampereen sävelen kuorokatselmukseen kesäkuussa. Toukokuussa on lisäksi tilauskonsertti joten mukana kulkee melkoinen kasa nuotteja, voisi sanoa - kasapäin.

 

 

Tammikuussa aloittanut kakkosalttovahvistus Teija yrittää pysyä vauhdissa mukana ja jännittää, ehtiikö oppia kaiken, jotta pääsee messiin esiintymään. Kuorosiskot onneksi tukevat, tsemppaavat ja ennen kaikkea laulavat niin lujasti ja taitavasti muhkeilla alttosoundeillaan, että siihen sävelvirtaan on hyvä heittäytyä ja nojatakin näin ensialkuun. Kakkosaltoilla on usein  säestäjän rooli. Harvoin osuu sooloa kohdalle mutta sitäkin enemmän buu,buu, pam, pam,paa, kukku duu ja tskz tskz jne - joten voisi sanoa, että omat sanat ovat iloinen yllätys ja ne otetaan mielihyvin vastaan, silloin saa laulaa oikein sydämen kyllyydestä ja täysin rinnoin. 

Koelaulut 11.1.2023 ja 18.1.2023

Kevään laulukausi alkaa 11.1.2023 ja ensimmäisten ja toisten harjoitusten aluksi pidämme koelaulut klo 17.30 Hiirosenkodin salissa. Jos kiinnostuit osallistumaan, niin valitse yksi itsellesi sopiva laulu ja tule mukaan koelauluihin. Ilmoittaudu koelauluun kuoronjohtajallemme Marita Kaakiselle sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai numeroon 0440 669 625. Samalla voit kysellä lisätietoja tai apua laulun valintaan.

 

Koelaulut siis 11.1.2023 ja 18.1.2023 klo 17.30 Hiirosenkodilla (Merikotkantie 5, 90250 Oulu), jos ilmoittautumisia tulee. Tervetuloa mukaan laulavaiseen joukkoon!

Kuusen luona 17.12.2022

Joulu lähestyy ja joulukonserttimme Kuusen luona kajahtaa Oulun tuomiokirkossa 17.12.2022 klo 20.

 

Niin ihanat ja perinteiset, mutta myös raikkaat sekä tunnelmalliset kuorosovitukset kajahtavat Oulun tuomiokirkossa Merikosken Laulun upeassa joulukonsertissa. Kuoroa johtaa Marita Kaakinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

 

Laita aika jo nyt kalenteriin ja seuraa tiedotustamme Facebookissa ja täällä nettisivuillamme.

 

Kuusen luona laulamme myös Muhoksen kirkossa 14.12.2022 klo 18. Muhoksen konsertin Facebook-tapahtuma.

Lauluni sulle - Merikosken Laulun 75-vuotisjuhlakonsertti

8.10.2022 klo 15 Oulun yliopiston Saalastinsalissa

 

Mikä kappale pyörii kaupunginjohtajan levylautasella? Entä mitä pappi luukuttaa automatkallaan? Tai millainen biisi sparraa hiihtäjän huippusuoritukseen? Vastaukset näihin kihelmöiviin kysymyksiin kuulet naiskuoro Merikosken Laulun Lauluni sulle -juhlakonsertissa. Kuoroa johtaa Marita Kaakinen, joka on loihtinut konserttiin kunniavieraiksi kutsuttujen vaikuttajien suosikkikappaleet kuorosovituksiksi.

 

Liput nyt ennakkoon: tiketti.fi -palvelusta
25 euroa + Tiketin palvelumaksu

 

Liput ovelta tuntia ennen konserttia:
28 euroa

 

Lippu sisältää väliaikatarjoiluna lasillisen kuohuvaa.

 

Facebook-tapahtuma

 

Konsertin jälkeen järjestetään Merikosken Laulun 75-vuotisjuhlakaronkka, johon ovat tervetulleita nykyiset ja entiset Merikosken Laulun laulajat aveceineen sekä kutsuvieraat ja sponsorit aveceineen. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen.