Marita ML ryhmakuva

Marita Kaakinen (s. 1976) on monipuolinen musiikin ammattilainen; kuoronjohtaja, musiikkipedagogi, säveltäjä, sovittaja ja taiteellinen tuottaja. Hänen ammattitaitonsa juuret ovat syvällä Klemetti-opiston ja Suomen konservatorioiden inspiroivassa maaperässä. Kuoronjohdon opettajina hänellä ovat olleet mm. Magdolna Spanyi, Heikki Liimola ja Kari Pappinen.

 

Merikosken Laulua hän on johtanut syksystä 2001 lähtien määrätietoisella, asiantuntevalla otteella, hänelle ominaisen energisesti ja huumoria hersyen. Marita on kuoronjohtajana vaativa, haasteita pelkäämätön ja innostava, mutta myös tavattoman herkkä musiikin vivahteiden ja tunnelmien analysoija. Hänellä on ainutlaatuinen pedagoginen taito pukea musiikki verbaaliseen muotoon niin, että kuorolaisen on helppo siihen samaistua.

 

Merikosken Laulun ohella Marita johtaa Oulun Kamarikuoroa, Ultima Thulea, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoroa ja Jokilaaksojen Oratoriokuoroa. Hän toimii tarvittaessa äänenmuodostuksen opettajana ja kouluttajana myös muille kuoroille. Marita on tuottelias kuoromusiikin säveltäjä ja johtajansa myötä Merikosken Laulu on saanut hienoja kokemuksia päästessään kantaesittämään ja myös levyttämään uutta suomalaista naiskuoromusiikkia.

 

Vuonna 2003 Klemetti-kilpailussa Orivedellä Kaakinen  palkittiin Yleisradion stipendillä ja vuonna 2004 Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto myönsi Kaakiselle työskentelyapurahan säveltämiseen. Lokakuussa 2005 Italiassa Riva del Gardan kuorokilpailussa hänet palkittiin kuoronjohtajien erityispalkinnolla ja heinäkuussa 2006 Kaakinen otti osaa Kiinassa järjestettyyn kansainväliseen Musica Mundi -tapahtumaan Suomen Säveltaiteen tukisäätiön myöntämällä apurahalla.